LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

2016. december 22.

LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ

A 2016. évi Velemi Gesztenyenapok eredménye 7 millió 800 ezer forint. Köszönjük türelmüket és segítségüket, amellyel bármely módon hozzájárultak az ünnep sikeréhez. A látogatók száma 16 ezer volt, az árusoké csaknem 200.

2016. december 20-tól Gábriel Imre velemi lakos látja el a falugondnoki teendőket. Munkáját február végéig két közmunkás segíti (Perendy István és Balázs József).

PÁLYÁZATOK

-          A vízfolyások rendbetételére benyújtott pályázatunk elbírálása még nem történt meg.

 

 

-          Az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok fejlesztési támogatására kapott 6,5 millió forintot a testület döntésének megfelelően a következő három célra fordítjuk:

1., Az önkormányzati hivatal épületének 30 %-a 2000-től a Magyar Posta (osztatlan közös) tulajdonát képezte. A postai tulajdonrész megvásárlása ebből a pályázati pénzből lehetővé válik, így a szükséges felújítások (tetőjavítás, fűtéskorszerűsítés) pályázati forrásból megvalósíthatók.

 

2., Ebből a pályázatból valósul meg a temetőben a ravatalozó tetejének felújítása. Ez az első lépés, az egész épület felújítása folytatódik más forrásból.

 

3., A Kút utcai támfal alsó szakaszán a közlekedési hatóság által forgalomba helyezéskor már ez év márciusi határidővel kötelezően előírt vízelvezetést is ebből a pályázatból valósítjuk meg. Az ugyanakkor előírt egyéb munkálatokat (Kossuth utca felőli korlát és a támfal végén a part megerősítése) más pályázati, illetve saját forrásból valósul meg.

 

-                  A Hősök Tornya tető és külső homlokzat felújítására benyújtott, jelenleg elbírálás alatt lévő, két millió forint értékű pályázatot százezer forint önerővel kipótoltuk. Várjuk a bírálati eredményt.

Köszönjük részvételüket és a sok süteményt az adventi rendezvényeken.

A december 31-ére meghirdetett Óévbúcsúztató elmarad. Kérem megértésüket.

Olvassák figyelemmel 2017. évi rendezvénytervünket a túloldalon.

Velem, 2016. december 21.

Békés Karácsonyt és boldog új esztendőt kívánok:

Szél Józsefné polgármester

Vissza az előző oldalra

Vissza a főoldalra